lördag 8 februari 2014

Inte mycket kvar

Den 27 augusti 2012 gick jag nervös till min första dag i skolan, jag skulle börja plugga för att bli Paralegal. Det var något helt nytt, en helomvändning från det jag var trygg med. Jag satt och lyssnade på kursansvarig när han berättade alla ämnen vi skulle läsa, om tentor, om csn och mycket mer. Jag minns att jag tänkte: Hur ska jag klara det här? Det är ju så mycket juridik, kommer jag förstå? Jag minns också att jag fick en klump i magen så fort han nämnde ordet TENTA. Fy vad läskigt med tenta.

Fredag 31 januari 2014, ett och ett halvt år senare, gjorde jag min sista tenta och igår fick jag resultatet (det gick bra). Inget mer pluggande, inget mer dåligt samvete och tankar att jag kunde pluggat mer. Jag är ledig på kvällarna när jag kommer hem.  
Nu har jag bara 15 veckor praktik kvar och ett examensarbete som görs på praktikplatsen.

Jag har klarat det. Jag förstår juridiken och jag tycker inte tentor är riktigt lika läskiga längre. Jag har lärt mig massor och utvecklats som person och i onsdags skrev jag på ett anställningskontrakt. Måndag 26 maj börjar jag arbeta på Advokatbyrån Limhamnsjuristen AB.

2014-02-02 13.54.31

Jag har fått så mycket stöd och hjälp. Stöd från alla möjliga håll, främst från de närmast mig men även från oväntade håll. Jag har fått hjälp från min Himmelske Fader. Han har sett till att jag har klarat det. Med tanke på allt som hänt hade det varit så lätt att ge upp. Ingen hade tyckt det var konstigt men jag har fått styrkan att fortsätta och avsluta det här. Jag har upptäckt sidor hos mig själv som jag inte visste jag hade.

Idag står jag här och känner mig stolt, tacksam och älskad. Jag är verkligen rikt välsignad.

1 kommentar:

  1. Bra jobbat!! Det är nu du kan titta och se tillbaka som du säger att man klarar allt med Himmelse Faders hjälp, saker som utan honom hade kännts långt över ens förmåga. It's like magic!

    SvaraRadera