söndag 29 juni 2014

En stund av frid och ro

Den här dagen började så bra. Jag kände glädje när jag gick till kyrkan och mötena var upplyftande. Jag satt där i kapellet och tänkte att jag ska inte bry mig om vad andra gör och varför andra gör som de gör utan jag ska fokusera på mig själv. Jag ska se till att jag är lycklig, att jag gör det som är rätt, att jag gör det som får mig att må bra.

Vi kom hem och åt en god middag med panerad torsk. Ludvig hade fångat fisken igår när han var ute och fiskade med sin pappa och några vänner. Vi hade en trevlig middag och efteråt tog vi en välbehövlig eftermiddagslur.

Sen gjorde jag något som kanske inte var speciellt genomtänkt. Det jag gjorde ledde till att kvällen kändes förstörd och jag kände mig nedtryckt. All glädje jag känt under dagen försvann och jag kände mig illamående. För att jag skulle må bättre bestämde jag mig för att ta en promenad. Jag ringde min pappa som gav mig goda råd och efter vårt samtal satte jag mig i en park i närheten av där vi bor. Jag bestämde mig för att lyssna på ett tal av äldste Jeffery R Holland som jag laddat ned på min telefon. Talet heter Broken things to mend och det äldste Holland säger i det här talet var precis det jag behövde höra ikväll. Jag satt där på en parkbänk och friden infann sig. Fåglarna kvittrade och dammen porlade. Mina tårar slutade rinna och jag kunde känna Guds kärlek. Där och då beslutade jag mig för att ändra vissa saker i mitt liv, sluta med vissa saker och börja med andra.

När jag gick hem igen kände jag mig lätt till sinnet och jag kände hopp.

2014-06-29 20.01.41

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar