tisdag 31 januari 2012

Varför det inte blev någon Trafiklärarutbildning.

Många har har undrat och jag känner att jag behöver skriva ner detta och jag skall jag försöka göra denna långa historia kort. Sommaren 2011 sökte jag lite jobb eftersom jag kände ett starkt behov av förändring. Ett jobb som i närområdet var mycket intressant och det stod mellan mig och en annan fritidspedagog, hon fick tjänsten. Jag blev nedstämd av detta och la det hela på hyllan, då fick jag ett sms från en gammal kollega som undrade om jag var intresserad av en tjänst hos dem. Denna skolan ligger ännu närmre vårt hem (gångavstånd). Jag träffade dem och det kändes jättebra. En liten F-5 skola som skall utöka elevantalet och behöver då en fritidspedagog. Tyvärr kunde de inte anställa mig under detta läsår.

Under hösten kände jag mig mer och mer frustrerad över min situation och sökte då in på Trafiklärarutbildning som finns i Helsingborg. Jag gjorde en uppkörning och blev godkänd. Hela tiden bad jag till vår Himmelske Fader att allt skulle lösa sig och att jag skulle komma in. Måndagen innan jul 2011 fick jag beskedet att jag var en av de över 100 sökande som fått en av de 24 utbildningsplatserna. Tisdagen lämnade jag in en ledighetsansökan på jobbet och allt kändes bra.

På torsdagen fick jag ett julkort från skolan som kontaktade mig i somras. de önskade mig en God Jul och såg fram emot att ha mig som en kollega efter sommaren 2012. Katten!!! Vad gör jag nu. Envis som jag kan vara höll jag fast att utbildningen var det rätta att göra. Jag ordnade praktikplats och meddelade skolan för ca 2 veckor sedan att jag inte skulle börja jobba hos dem utan skola om mig. Jag fick då ett sms där de uttryckte sin besvikelse och hoppades på att jag skulle ändra mig och jobba för dem. Nu började tankar och tvivel komma än mer.

Helgen var fylld av ångest sömn uteblev natten till söndagen, mycket bön blev det också. Vi åt middag hos goda vänner på söndagen och vi vände och vred på valen mellan utbildning och nytt jobb. Väl hemma på kvällen kom Jonas över och gav mig välsignelse av vägledning och vi fortsatte att vända och vrida. Mitt i allt sa Jonas: Du vet vad du skall göra. Jag tittade på Becca och frågade henne och vi bestämde att jag skulle besöka skolan och prata med rektorn tidigt måndagsmorgon.

Jag sov gott den natten eftersom jag hade i mitt sinne och hjärta gjort ett val som kändes rätt. Klockan 8.00 steg jag in på skolan och får en jättekram av min gamla kollega. Efter henne fick jag en till kram av en person jag bara träffat en gång innan. Rektorn kom och vi gick in på hennes kontor och samtalade i nästan en timme. Hela tiden kände jag en glädje och frid i mitt hjärta och sinne, jag hade gjort helt rätt beslut. Vi bestämde att jag skall börja jobba hos dem senast efter semestern i sommar, kanske tidigare. När jag satte mig i bilen kändes det som jag lämnat en stor tung ryggsäck bakom mig. Jag vet att Herren visste hela tiden vilket val som var rätt, men jag såg det inte förrän 2 veckor innan förändringen skulle ske. Jag är tacksam för goda vänner och min hustru och framför allt för bönesvar och vägledning från himlen.

1 kommentar:

  1. Grattis pa det nya jobbet! Jag fattar verkligen inte hur sa manga manniskor haller pa utan att ha bonesvar i sina liv! Vilken valsignelse vi har.

    SvaraRadera