måndag 4 juni 2012

Helg i Jönköping

I helgen var vi i Jönköping. Vi insåg att det var den enda helgen framöver som vi hade möjlighet att åka så då fick det bli så. bella & ingaDet var så mysigt att umgås med familjen. Vi fick också mycket gjort. I lördags åkte jag, mamma, Rakel, Bella och Inga till Stallqvarn. En mysig liten butik med gammalt och nytt .  Där fanns en fin gammal soffa som mamma tittat på länge och denna dag blev den inköpt. Detta innebar att det behövde flyttas runt i huset. Den “nya” soffan skulle in i finrummet, sofforna i finrummet skulle ner i TV-rummet och sofforna i TV-rummet skulle skänkas bort. Medan Rakel och jag bar ut sofforna ur TV-rummet åkte C-J, mamma och Bella och hyrde ett släp och hämtade möbler hos Bella som också skulle skänkas bort.

soffor

Vi åkte iväg med det som skulle skänkas bort och sedan hämtade vi den “nya” soffan. Den stod naturligtvis längst in i butiken så vi fick flytta runt på de andra möblerna som fanns där. Det var bra att C-J var med. Han hjälpte till att lyfta den tunga soffan.

När vi skulle flytta ner de “gamla” finrums möblerna så gick inte den stora soffan in genom källardörren. Vi var tvungna att skruva isär den. Men det gick bra och nu står det två mycket skönare soffor i mammas och pappas TV-rum än det gjort tidigare.

Den “nya” soffan blev riktigt bra i finrummet. Tänk vad mycket men får gjort när man arbetar tillsammans. Jag har tyvärr ingen bild på soffan, det får bli en annan gång.

 

Ludvig såg vi inte mycket av på lördagen. Han var hemma hos sysslingen. Men på söndagen var han med sina små kusiner. sakramentsmöteUnder sakramentsmötet satt Vilhelm och mös med Ludvig. Han tittade på Ludvig och frågade vad det var för prickar Ludvig har i ansiktet. Han frågade: “Är det vattkoppor? Det har jag haft en gång.”

När vi kom hem efter mötena fortsatte de små kusinerna att vara med Ludvig. De byggde med Lego, lekte kurragömma, spelade spel på Luddes mobil och mycket annat. Det var roligt att se hur bra Ludvig tog hand om sina små kusiner precis som Samuel tog hand om Ludvig när han var liten.kusiner

Senare på kvällen var det tyvärr dags att åka hem och innan vi lämnade Jönköping stannade vi till hos familjen Mattias och Julie Malm. Vi hade en trevlig stund tillsammans där vi pratade om allt möjligt. Det var lite som “gamla goda” tiden när vi bodde grannar med dem.

Jag är tacksam för familjerna vi har runt omkring oss och för alla vänner vi har på många olika ställen i landet. Även om man inte pratar så ofta så är det alltid lika trevligt när vi väl träffas.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig helg med arbete, avslappning, härliga diskussioner och mycket skratt. TACK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar