lördag 8 maj 2010

HIF - Örebro

HIF (som leder Allsvenskan) vill ha mer publik till matcherna och sänkte priset med 50%, vilket gjorde att Ludvig & C-J gick och tittade den 6 maj. För att vara maj var vädret kallt. Vi klädde oss varma och packade med oss lite gott att äta och filtar att varma oss med. Mike och Ethan hämtade oss och vi vandrade mot Olympia tillsammans med tusentals andra. Stämningen var härlig och det var folkfest. 10 500 pers var där. HIF började fantastiskt bra och tog ledningen 2-0 efter 20 minuter. Örebro hängde inte med första halvleken. Vi njöt!!!

Nummer 4 i Örebro fick an varning och skulle haft fler. I andra försökte HIF bara försvara och Örebro fick några bra chanser och satte ett mål. Ungefär mitten av 2:a halvleken spelade en Örebroförsvarare bollen till målvakten som tog upp bollen. Klar tillbakaspel som inte är tillåtet, skall vara frispark till HIF i straffområdet. Domaren blåste inte. Över 10 000 börja bua och busvissla, när det började tystna startade jag bua riktigt högt och fick med mig resten. Som vi skrek, Ludvig med.

I slutminuterna blev en HIF spelare fälld av sista försvararen, frilägesutvisning för Örebrospelaren. Nummer 4, som var lagkapten, började tjafsa med domaren och vi buade återigen. Jag sa vad jag tyckte. Plötsligt hör jag Ludvig skrika till domaren" Ut med fyran nu domaren, han förtjänar det, våga stå upp". Sedan vänder Ludvig sig till mig med ett stort leende "var det bra pappa". Allt han skrikit var det jag skrek ett par minuter tidigare så jag kunde inte förneka att det var riktigt bra. Jag uppfostrar en huligan!!!! Tur att han är en snäll huligan och inte som andra huliganer som svär och kastar in saker.

Den 22:e maj går vi (Ludvig, jag, Becca, Rakel, Calle, och Nessi) för att se HIF mot HBK...då skall det skrikas än mer...

(HIF, local soccerteam in Helsingborg and is leading the league, wants more people to the games so they reduced the price with 50%, which made Ludvig and C-J go and watch the 6th of may. Being may it is really cold. We dressed warm and brought some candy to eat and blankets to warm us. Mike and Ethan picked us up and we walked to the game together with thousands. The atmosphere was great, 10 500 people were there. HIF started really good and took the lead 2-0 after 20 minutes. Örebro had nothing in the first half: We loved it!!!

Number 4 in Örebro got a warning, yellow card (2 cards and you are out) and he should have had another one. In the second half HIF was just defending and Örebro had some good chanses and scored one goal. About half through the second half a Örebrodefender played to the keeper that picked up the ball (he is not allowed). Clearly a freekicksituation and the referee didn't call it. Over 10 000 started to boo and wolf whistle, when it calmed downed I started it again and everyone followed. Ludvig as well.

In the last minutes a HIF player were tripped by the last defender, who got a red card and was out of the game. Number 4, captain of Örebro who had a yellow card already, started arguing with the referee and we all started to boo again. I said my mind. Suddenly I heard Ludvig scream "Out with number four ref, he deserves it, have the courage". Then he turned to me with a big smile " was that good dad". All he said was the same thing I had said just before so I could not deny that it was really good. I am raising a huligan!!!! Luckely he is a nice huligan and not like the ones that swears and throw things.

The 22nd of may we are going to watch HIF against Halmstad BK...then we will scream even more...)